Knowledge

Operațiune sau proiect?

Care dintre cele două este mai importantă în evoluția unei organizații: desfășurarea operațiunilor sau derularea proiectelor? Dacă operațiunile se referă la desfășurarea activităților zilnice și recurente ale unei organizații, proiectele se referă la acele eforturi temporare, întreprinse pentru crearea unui produs, serviciu sau rezultat unic.[1]

Read More...

Despre viziune, în mod practic

Să presupunem că, în calitate de manager, te afli la un interviu cu un candidat pentru o poziție deschisă în echipa pe care o conduci.

Read More...

Probleme și exerciții

Cuvântul problemă ne amintește multora de orele de științe exacte, iar când primeam teme, preferam exercițiile pentru că erau mai ușoare. Diferența dintre ele era că la exerciții aplicam o rețetă exactă, dar trebuia s-o știm. La probleme trebuia să descoperim calea spre soluție, iar uneori nu era una singură.

Read More...

Tehnici pentru a scapa de stres

Sunt unii mai stresati si mai… stresabili decat altii? Se poate invata calmul? E bine sa crestem copiii fara sa le impunem nimic si ferindu-i de orice stres? Cine poate raspunde mai la obiect decat un expert in functionarea creierului?

Read More...

Making Change Stick

 

 

Many people struggle with change. They start strong on something but then the change does not last and they return to their old habits. Every new change cycle adds to the disappointment, creating a downward spiral and making every new initiative look more and more difficult to achieve. It’s easy to give up and it’s frustrating. However, this spiral can also go up if the right steps are followed.

Read More...
Page 1 of 21
1 2 3 4 5
... » Last »