In lumea viitorului, noi suntem partenerii de care ai nevoie

Ne place si vrem sa ne diferentiem de ceilalti, să fim unici si irepetabili. Este firesc, ține de nevoile noastre inalte, de actualizare. Iar viata bogata din jur ne face sa ne dorim si mai mult acest lucru. Sa fim mai buni, mai competitivi.

 

Noi cream ceea ce tu, clientul, ai nevoie

Un nou client intern si nevoia lui reprezinta doar catalizatorul crearii unui nou produs sau serviciu. Vezi ceva nou la acesta (o idee, un proiect, o nevoie), il iei, il treci prin filtrul creativitatii tale, il adaptezi procedurilor si culturii organizationale, apoi il treci prin filtrul celorlalti (culegi feedback), il mai ajustezi, apoi ii dai drumul in organizatie. Si, treci la o noua nevoie, la un nou client. Adevarul este ca tu il creezi. Tu si nevoia ta de a te reinventa, de a te diferentia, de a te exprima, de a crea, de a te simti util, de a castiga apreciere. De ce sa nu-ți alegi unul dintre programele open Qualians care sa raspunda nevoii tale de a te diferentia?

 

In iuresul vietii avem cu totii nevoie de un reper

Viata noastra este într-o permanenta schimbare. Timpul si spatiul, altadata parca ceva mai clare și mai stabile, devin tot mai flexibile si mai permisive, dar totodată parcă mai incerte. Zilnic suntem asaltați de stimuli de tot felul (cu sau fara voia noastra) pe care trebuie sa-i gestionam, sa-i ignoram, sa-i retinem sau sa-i respingem, sa-i prelucram si/sau sa ne putem folosi de ei, etc. Tot acest cerc vicios a inceput sa devina cursul firesc al vietii noastre personale si profesionale.

 

Iuresul poate fi de bun augur

Tradus în termeni de business, tot ceea ce am descris mai sus creeaza permanent noi oportunităti. Depinde doar de cum transformam aceste oportunitati in actiuni reale care sa ne aduca beneficii. Cum generam noi produse sau noi servicii, bazate pe nevoile in schimbare ale celor cu care interactionam: colegi, sefi sau subalterni, furnizori sau clienti.

 

Ce zice un profesionist de HR?

Aurelia Florea, Director de Resurse Umane si Achizitii – Brasov Plant:

“Suntem cu totii constienti ca inovatiile acapareaza si remodeleaza dramatic lumea in care traim. Care o transforma in permanenta, intr-un ritm ametitor. Cand ne gandim la prezentul si mai ales la viitorul afacerii in care activam ne gandim la doua elemente cheie: inovatie si oameni. Cele doua merg mana in mana, intr-o relatie de interdependenta: oamenii bine pregatiti si motivati sustin inovatia. Apoi, hipertehnologizarea cere oameni pregatiti care sa faca fata noilor cerinte. In acest context dinamic, este rolul HR-ul sa isi puna mantia de vizionar si sa isi potenteze  creativitatea. Si vorbim despre strategiile de atragere a oamenilor, de retinere, remunerare, dezvoltare umana sau motivare. Ceea ce functiona acum un an astazi nu mai functioneaza la fel; de aceea trebuie sa fim creativi, sa venim cu idei originale care sa te faca diferit si sa fii cel ales; acesta este rolul managerului de resurse umane din viitor. Să fii capabil sa creezi noi produse in fiecare zi.“

Acest articol a fost scris de Andreea (Udrea) Radulescu, Consultant Qualians.

Daca doresti mai multe detalii despre cursurile deschise Qualians sau vrei sa te inscrii la oricare dintre ele, suna-ne la 0726 847 000 sau trimite-ne un mesaj. Consulta aici calendarul cursurilor deschise.