Sa auzi si sa nu crezi. Ce spune un domn la o conferinta de presa de saptamana aceasta, in deschiderea interventiei sale?
“Am aflat un pic mai devreme ca Dl. X nu mai poate ajunge aici si am fost delegat eu in locul dumnealui.”
Si acum lovitura: “am sa incerc sa improvizez ceva”.
Cred ca nici n-are rost sa comentam prea mult aceasta deschidere in forta a cuvantarii. Ce entuziasm sa generezi? Ce interes sa-si dea oamenii sa te asculte?
Sinceritatea e un ingredient esential al comunicarii daca vrem relatii durabile cu cei din jur, dar in cazuri precum acesta parca nu e nevoie sa spui chiar tot ce gandesti. Intri direct in subiect, spui doua – trei idei si inchei, ramanand la dispozitia celor din sala pentru intrebari, unde se presupune ca te vei descurca un pic mai bine, din moment ce esti totusi din acelasi domeniu cu Dl. X.
Pe parcursul prezentarii eroul nostru n-a vorbit deloc pe langa subiect si, dincolo de frecventele pauze cauzate de nepregatire, ceea ce a iesit a fost onorabil.
Zece minute mai tarziu, aproape ca uitaseram de fraza magica de la inceput cand, chiar la incheiere, prezentatorul isi da lovitura de gratie: “va cer scuze pentru aceasta improvizatie”.
Sanatosi sa fim si sa spunem mai putin decat gandim.
Un articol de Octavian Pantis.
Va invitam sa consultati calendarul actualizat al cursurilor, unde puteti accesa informatii suplimentare despre cele aproximativ 18 tematici disponibile in portofoliul nostru.
Daca doresti mai multe detalii despre cursurile Business Presentations in a Digital Setting, Public Speaking. Advanced, Train The Digital Trainer sau vrei sa te inscrii, suna-ne la 0726 847 000 sau trimite-ne un mesaj.