Profilurile Comunicationale si Stresul (capitol audiobook)

Oamenii sunt diferiti. Si ne referim aici nu la diferente de varsta, inaltime sau culoare a ochilor ci la diferente de comportament.

De exemplu, unii se enerveaza foarte repede. Probabil tu nu, dar altii sunt un fel de butoi de pulbere si au nevoie de foarte putin pentru a exploda, de exemplu un e-mail neplacut sau un sofer care ii deranjeaza in trafic, sau un coleg care face ceva ce li se pare inacceptabil. Spunem despre ei ca au fitilul scurt. Altii, in acelasi context, pot ramane calmi si imperturbabili. Ca explodeaza si ei mai tarziu sau nu explodeaza deloc, ramane sa aflam in minutele urmatoare.

Dar sa retinem acest spectacol al varietatii reactiilor celor din jurul nostru la ceea ce se intampla in fiecare zi.

Unii vorbesc foarte mult, altii sunt mai mereu tacuti. Unii sunt optimisti si incurajatori pentru ceilalti, altii critica mai tot timpul. Unii prefera sa vorbeasca la telefon sau in persoana cand au ceva de spus, altii prefera comunicarea scrisa. Aceste nuante nu ne pot fi indiferente, pentru ca ne desfasuram cu totii activitatea in mijlocul oamenilor si avem nevoie sa construim relatii durabile cu cei din familie, cu prieteni, cu colegi, cu clienti. Vrem sa convietuim bine, altfel spus. Vrem sa-i intelegem pe cei din jur si poate sa ne ferim de tentatia de a-i judeca doar pentru ca se comporta altfel decat am face-o noi. Vrem sa-i convingem, vrem sa le vindem cate ceva, chiar daca doar o idee sau un proiect. Vrem sa stim cum sa punem problema cu ei atunci cand sunt agitati, cand sunt apasati sau cand comportamentul lor ne deranjeaza.

 

Poti asculta aici, daca vrei, un capitol din audiobook-ul Communication Skills – Profiluri Comunicationale. Ce sa faci cand cei din jurul tau sunt apasati - fie de mediu, fie de grijile pe care si le fac singuri si care poate sunt doar in capul lor.

Cum recunosti stresul si cum il gestionezi? Un nivel prea ridicat de stres afecteaza relatii si scade si performanta, deci indiferent ca vorbim despre stres la serviciu sau acasa, e important sa-l tinem sub control. Atat la noi cat si la ceilalti.

Daca te intereseaza sa aprofundezi subiecte despre abilitatile de comunicare, click aici, sau despre inteligenta emotionala, click aici.

 

HubSpot Video

 

Daca doresti mai multe detalii despre cursul Effective Communication on Multiple Channels  sau Emotional Intelligence ori vrei sa te inscrii, suna-ne la 0726 847 000 sau trimite-ne un mesaj. Consulta aici calendarul cursurilor deschise.