People overestimate what they can do in a day...

Turbo cartoon slug… and underestimate what they can do in a year”, spune fondatorul companiei de training TMI, Claus Moller. Da, stim ce se spune despre rezolutiile de inceput de an, ca nu duc prea departe, ca nu are rost sa te legi la cap cu ele, ca te bucuri in ianuarie si te intristezi in februarie. La fel poti spune despre cutite, ca nu sunt bune pentru ca te poti taia cu ele. Dar un bucatar fara cutit e ca bicicleta fara pedale. Ce sa facem acum, sa nu mai avem scopuri? Si nu este inceputul unui nou an o ocazie buna de a ne gandi un pic la drumul pe care mergem?

Principala problema a rezolutiilor azi este ca ele vin pe un fond de confort, pentru foarte multi dintre noi. Se traieste bine, exista mancare, entertainment, oportunitati, locuri de munca suficient de caldute, deci daca un scop un pic mai indraznet nu e atins, nu e ca si cand n-am ramane cu nimic, motiv pentru care oamenii nici nu se zbat prea tare (dar dau vina pe „rezolutii”).

Daca vrei sa iesi un pic din acest confort si sa dai o valoare mai mare propriului timp, poti lua in aceste 4 idei , dintre care doua de continut:

– investeste in tine, ca sa poti face mai mult pentru familie, cariera, societate sau ce e important pentru tine;

– pune deoparte timp de calitate pentru a-ti indeplini obligatiile asumate. „Overdeliver” este singura varianta multumitoare acolo

si doua de mod de lucru:

– nu umple tot timpul cu activitati si spune NU foarte des. Lasa loc pentru lucrurile importante si neurgente;

– transforma orice obiectiv intr-o rutina saptamanala sau zilnica. Pune cate o zi si o ora in agenda si fa ce-ai zis ca faci.

Acum e vremea sa stabilesti ce vrei si sa treci la treaba, zi cu zi. Nu aglomera ziua, pune doar ce trebuie si se prea poate sa constati spre finalul anului ca obiectivele au fost atinse. Altfel spus, slow down the day to speed up the year.

Succes!

 

Un articol scris de Octavian Pantis.

Daca doresti mai multe detalii despre cursul Productivity at Work - wherever work is sau vrei sa te inscrii, suna-ne la 0726 847 000 sau trimite-ne un mesaj. Consulta aici calendarul cursurilor deschise.