Tu cat de angajat(a) esti?

Daca e sa intrebi un angajat ce cuvinte cunoaste din limba engleza care se termina cu „ship”, cel mai probabil cuvant pe care ti-l va spune este „leadership”. Nu e singurul, dar e cel mai intalnit. Mai sunt friendship, relationship, internship si, mai rar, unul de care noi romanii mai avem uneori nevoie: „citizenship”. Stiu ca unii dintre voi va ganditi la expresia romaneasca tradusa „black sheep”, dar acesta este un altfel de „ship”.

Leadership este un „buzz word” continuu, un „ever green” al business-ului romanesc, un termen pe cat de plin de continut, pe atat de golit de continut. Multe organizatii pun accent pe leadership, fapt extrem de normal, dar poate pun mai putin accent pe oameni, pe angajati.

La Qualians – TMI spunem ca mai este o parte a povestii: leadership functioneaza in tandem cu employeeship, termen inventat de Claus Møller la inceputul anilor ’90. Ciudat termenul employeeship, ca alaturare de cuvinte, dar la fel de important ca si leadership.

Daca leadership se traduce in arta de a fi un bun lider, employeeship se traduce prin arta de a fi un bun angajat. Atentie mare, arta de a fi un bun angajat din perspectiva angajatului, nu din cea a angajatorului. Cum reusim sa demonstram acest lucru fara sa para „brainwashing”, directie catre care se poate aluneca foarte usor? Vino sa vezi! 🙂 Nu e doar atat!

Imagineaza-ti ca de maine esti proprietarul unui business, lucru pe care ti-l doresti poate de ceva timp. De la un punct afacerea creste suficient incat sa ai nevoie de angajati. Raspunde–ti la cateva intrebari:

  1. Ti-ai angaja in businessul tau membrii familiei?
  2. Ti-ai angaja in businessul tau prietenii?

Aceste doua intrebari nasc dispute de fiecare data, cu raspunsuri variind de la „NU”-uri hotarate, la „Depinde”-uri si, mai rar, „DA”-uri.

Oricine ar fi, pe langa competenta profesionala, iti doresti ca angajatii tai sa aiba anumite caracteristici. Cum sa fie ei? Cel mai des se raspunde: cinstiti, integri, responsabili, cu initiativa, loiali, motivati, pozitivi etc. Aceste caracteristici esti dispus sa le „platesti”, implicit orice angajator le cauta in proprii angajati.

In programul Employeeship vorbim chiar despre aceste caracteristici din perspectiva individuala, evident in context organizational, pe care, insist, orice angajator le cauta si este dispus sa le recompenseze.

Employeeship este mai degraba o experienta decat un training; nu iti voi spune: „Fii responsabil! Fii loial!”. Nu functioneaza aceste „indemnuri”, ci te voi trece prin cateva studii de caz, exemple, principii care te vor pune fata in fata cu propria ta persoana in „oglinda responsabilitatii, a loialitatii si a atitudinii.

Daca doresti mai multe detalii despre cursurile deschise Qualians sau vrei sa te inscrii la oricare dintre ele, suna-ne la 0726 847 000 sau trimite-ne un mesaj. Consulta aici calendarul cursurilor deschise.