De ce Prosci? 5 motive pentru a obtine certificarea in Change Management

Schimbarea este un fenomen dinamic, ale carui efecte nu sunt intotdeauna usor de anticipat. Atunci cand implementam schimbari in organizatie, una dintre abilitatile de baza pe care trebuie sa le avem este capacitatea de anticipare a posibilelor riscuri, si mai apoi, in functie de aceste riscuri, identificarea acelor solutii care vor  diminua sau elimina efectele negative.

Pentru a reusi, organizatiile trebuie sa se adapteze si sa imbratiseze acest ritm alert. O strategie eficienta cu siguranta ajuta, insa care sunt bunele practici la care ar trebui sa aderam, in momentele de tranzitie sau transformare?

Sustinerea nevoii de a lucra cu o metodologie de management al schimbarii si de a investi in traininguri specifice, poate fi dificila. Vom obtine implicarea liderilor si sustinere financiara doar daca argumentele noastre pot demonstra ROI-ul generat de metodologia de change management aleasa.

Conform cercetarii desfasurate de Prosci - Best Practices in Change Management - 86% dintre respondenti au recomandat programul de certificare in Change Management  pentru cresterea nivelul de succes in gestionarea schimbarii. De ce? In continuarea acestui articol vom enumera o serie de beneficii.

 

  1. Validarea informatiei si expertizei

Organizatiile care au specialisti certificati in change management sunt pregatite sa aloce timpul si resursele necesare dezvoltarii abilitatilor specifice managementului schimbarii si au capacitatea de a vedea dincolo de latura tehnica a unui proiect. Cu o astfel de certificare in portofoliu, rolul de manager al schimbarii devine legitim, la nivel de companie, specialistii putandu-se bucura de sustinerea liderilor si participarea activa a echipelor.

 

  1. Acces la instrumente si modele de lucru validate de specialisti

Programul de certificare ofera o multitudine de resurse cu aplicabilitate imediata  - instrumente de lucru, sabloane, tehnici, informatii - sustinute de traineri experti in domeniu. 

Beneficiile metodologiei Prosci sunt recunoscute la nivel larg. Peste 80 % dintre marii jucatori de pe piata internationala au adoptat acest mod de lucru datorita beneficiilor pe care le garanteaza, dar si datorita modelului ADKAR. Modelul ADKAR este cadrul unic, in baza caruia vor fi “construite” proiectele de schimbare.

 

  1. Cresterea ROI-ului prin “people side of change”

Schimbarea afecteaza fiecare persoana din organizatie in mod diferit. Prin urmare, fiecare persoana va reactiona in mod diferit. Pentru a incuraja si facilita procesul de adaptare, echipa de proiect trebuie sa aiba in vedere atat reactiile pozitive, cat si reactiile negative ale colectivului. In urma cercetarilor, specialistii Prosci au listat trei factori care pot avea un impact puternic asupra procesului de adaptare:

  1. Viteza de adoptie - Cat de usor sunt adoptate noile procese si comportamente;
  2. Rata de utilizare - Cate persoane au imbratisat schimbarea;
  3. Nivelul de competenta - La ce nivel de competenta a ajuns colectivul, dupa implementarea schimbarii;

Prin aplicarea practicilor de change management, sporiti ritmul de adoptie, rata de aderare si nivelul de experienta al colectivului. De fapt, proiectele care au la baza metodologii eficiente de change management au sansa de succes de 6 ori mai mare.

 

4.Mitigarea riscurilor si evitarea  costurilor

Implementarea schimbarilor in organizatie prezinta o oarecare doza de risc. Managementul slab al schimbarii poate costa scump organizatia. Prin implementarea practicilor de change management ai capacitatea de a crea o tactica de evitare a costurilor care poate duce catre reducerea riscurilor.

Aceste costuri pot reprezenta- organizatie: scaderea productivitatii; impact asupra clientilor si furnizorilor; pierderea angajatilor valorosi; demotivarea colectivului; rezistenta atat activa cat si pasiva. 

Proiectul de schimbare : intarzieri in desfasurarea proiectului; etape ratate; depasirea bugetului; obstacole neasteptate; punerea in asteptare a proiectului; abandonarea proiectului; Participand la certificarea Prosci, veti dobandi informatiile si instrumentele necesare mitigarii riscurilor si minimizarii costurilor.

 

  1. Standardizarea procedurilor de management al schimbarii in organizatie

Un alt obiectiv al programului de certificare este crearea unui standard in abordarea schimbarilor organizationale, standard la care va adera tot colectivul. Standardizarea se afla in directa legatura cu nivelul de maturitate organnizationala. Cu cat organizatia este mai matura din punctul de vedere al managementului schimbarii, cu atat ca creste rata de succes a proiectelor .

Certificarea Prosci - Change Management Certification Program -  este un program practic, de 3 zile, de pe urma caruia veti dobandi abilitatile, cunostintele si instrumentele necesare desfasurarii cu succes a proiectelor de schimbare. Participantii vor avea ocazia sa aplice aceste cunostinte pe un proiect real, la care vor lucra pe durata cursului.

 

Descarcati brosura noastra pentru a dobandi mai multe cunostinte.  Va asteptam in grupul nostru extins de specialisti certificati!

Descarcati Brosura