De ce change management? 3 beneficii

Schimbarea este un proces complex, a carui gestiune cere efort din partea tuturor celor implicati. Din acest motiv, este important ca fiecare organizatie sa adere la un model de actiune eficient, suficient de flexibil pentru a putea fi replicat oricand compania va trece prin procese ample de transformare. Pentru a maximiza rezultatele acestor procese, tot mai multe eforturi  sunt investite in pregatirea echipelor care vor gestiona schimbarea. Abilitatile acestor echipe au devenit esentiale pentru bunul mers al lucrurilor. Prin urmare, sustinerea si expunerea lor la cele mai noi si complete metodologii este esentiala.

 

Prosci, organizatie specializata in managementul schimbarii, a cercetat acest fenomen iar cu informatiile dobandite a creat o serie de programe complete, adaptate pe nevoia curenta a companiilor. Programul de certificare in change management - Change Management Certification Program - este recomandarea Prosci pentru orice companie care isi doreste sa isi dezvolte capabilitatea de change management, in baza unei strategii sustenabile.

 

Concret, care sunt beneficiile pe care le garanteaza strategia de change management gandita de Prosci? In randurile care urmeaza, ne vom concentra atentia asupra catorva dintre ele.

 

1.Accent pe individ - People side of change

Fara a intelege perspectivele individuale asupra schimbarii, inainte ca aceasta sa se intample, planificarea nu va avea un fundament solid. Cu alte cuvinte,  succesul proiectelor de schimbare depinde intr-o mare masura de modul in care fiecare individ din companie se raporteaza la nou. 

 

Metodologia Prosci acorda o atentie deosebita impactului pe care fiecare etapa a proiectului o va avea asupra oamenilor. Fiind o parte atat de importanta a metodologiei de Change Management, specialistii Prosci au creat o veritabila cultura in jurul conceptului people side of change.

 

 

2.Structura agila

De cele mai multe ori, schimbarea nu este un eveniment sau o actiune izolata, ci este un proces in sine, care se ramifica in toate departementele organizatiei.

 

In contextul actual de business, schimbarea este motorul care alimenteaza progresul. Atunci cand ne dorim sa inovam prin schimbare, avem nevoie de o structura stabila, care sa ne ghideze pe tot parcursul etapelor proiectului. Modelul ADKAR, dezvoltat de Prosci, a devenit modelul standard preferat de cele mai multe companii, pentru indeplinirea acestui scop.

 

Cum functioneaza ADKAR? Pe scurt, ADKAR este acronimul pentru Awareness, Desire, Knowledge, Ability si Reinforcement. Fiecare element al modelului reprezinta o etapa din procesul de schimbare, in care sunt incluse actiuni, instrumente si metode de evaluare specifice. Datorita structurii sale, modelul ADKAR este util atat organizatiilor experiementate in Change Management, cat si celor mai putin experimentate.

 

3.Asigurarea ROI-ului

Succesul proiectelor de schimbare este cuantificat si prin rentabilitatea investitiei sau ROI. Cum asigura metodologia Prosci acest beneficiu?

1.Atentia deosebita acordata indivizilor, contactul constant cu nevoile si reactiile lor, vor ajuta echipa de proiect sa inteleaga si mai apoi sa includa in strategia lor acele actiuni care vor asigura nivelul de comfort necesar adaptarii.

2.Modelul ADKAR faciliteaza reducerea costurilor prin furnizarea unei strategii etapizate, facile. O astfel de structura diminueaza incidenta posibilelor erori si reduce timpul pe care echipa de proiect il petrece atat in etapa de design al proiectului cat si in etapa de implementare.

 

Ce urmeaza?

Credem cu tarie ca managementul schimbarii merge mana in mana cu lucrul in echipa! Va asteptam la urmatoarea sesiune de certificare, ultima din acest an, impreuna cu unul, sau mai multi colegi, iar noi va vom sustine echipa reducand pretul certiifcarii, pentru fiecare persoana in parte:

 

  • un coleg = 10% discount din costul total al certificarii amandurora;
  • 2 colegi = 15% discount din costul total al certificarii tuturor;

 

In cele trei zile de certificare veti aplica instrumentele dobandite, lucrand impreuna la un proiect comun, din compania dumneavoastra.

 

Daca doresti mai multe detalii despre cursurile Prosci Change Management CertificationFundamentals of Change Management sau vrei sa te inscrii, suna-ne la 0726 874 000 sau trimite-ne un mesaj.