Prosci Change Management Certification

Participantii vor dobandi cunostinte, abilitati si instrumente de lucru pentru a sustine demersurile de schimbare. De-a lungul acestui program experiential de 3 zile, vor aplica o metodologie holistica de change management asupra unui proiect real. Participantii vor pleca de la certificare cu un plan al managementului schimbarii conceput special pentru a gestiona in mod eficient componenta umana a schimbarii si pentru a imbunatati rezultatele proiectelor.

single_image_banner4v2

date (1) Data 

17-19 noiembrie 2020
15-17 decembrie 2020 

participants (1)  Numar participanti

6-8

cost (1) Tarif

2275 EURO/ participant + TVA

Cui i se adreseaza cursul:

Certificarea Prosci in managementul schimbarii este ideala pentru cei ce sunt responsabili de sustinerea demersurilor de schimbare. Pozitia tipica a participantului este una dintre urmatoarele:

 • Change Leader
 • Project Manager
 • IT Professional
 • Project Team Member
 • Change Management Practitioner
 • Continuous improvement specialist
 • Human Resources Business Partner
 • Organization development professional
 • Transformation Department

Profita de oferta: Participa impreuna cu inca unul sau mai multi colegi din echipa/compania ta si lucrati in cadrul programului de certificare pe acelasi proiect:

 • Participa cu inca un coleg si amandoi beneficiati de un discount de 10%
 • Participa cu inca 2 colegi si toti beneficiati de un discount de 15%

Echipele de lucru ce lucreaza pe acelasi proiect sunt de maxim 3 persoane.

 

Obiectivele programului:

Prin participarea la certificarea Prosci in managementul schimbarii, participantii vor:

 • Intelege fundamentele schimbarii si ale managementului schimbarii
 • Intelege cat de eficient este managementul schimbarii in imbunatatirea rezultarelor organizatiei
 • Putea transmite valoarea managementului schimbarii catre colegi si lideri cu o prezentare a business case-ului despre change management
 • Pleca cu un plan de management al schimbarii
 • Invata cum sa aplice metodologia procesului de schimbare in 3 faze asupra unui proiect real
 • Invata cum sa aplice modelul de schimbare ADKAR pentru a facilita schimbarea individuala
 • Obtine certificarea in managementul schimbarii acordata de Prosci

Agenda cuprinde:

 • De ce managementul schimbarii?
 • ROI-ul gestionarii eficiente a schimbarii
 • Modelul ADKAR
 • 7 concepte ale schimbarii
 • Pregatirea pentru schimbare: evaluarea riscului asociat proiectului/initiative de schimbare
 • Pregatirea pentru schimbare: Crearea structurii echipei si evaluarea sponsorilor
 • Gestionarea schimbarii: Crearea de comunicare personalizata si planuri de sponsorship
 • Prezentarea planurilor catre nivelul executive
 • Gestionarea schimbarii: Crearea planurilor de coaching, training si rezistenta la schimbare
 • Consolidarea schimbarii
 • Examen si absolvire

 

Materiale de curs:

 

 • Caietul participantului, assessment-uri si handout-uri
 • Cartea Best Practices in Change Management
 • Cartea Employee’s Survival Guide to Change
 • Cartea Change Management: the People Side of Change
 • Cartea ADKAR: A Model for Change
 • Un an de acces la eToolkit-ul de Practitioner Prosci

 

La nivel global, toate certificarile Prosci au aceeasi curricula si aceleasi materiale, sunt sustinute de Prosci Certified Advanced Instructors si emit aceeasi diploma recunoscuta mondial

Te poti familiariza cu informatia valoroasa oferita de Prosci in cardul certificarii citind mai jos despre modelul ADKAR – un tool essential pentru lideri si specialisti in implementarea schimbarilor organizationale. Este eficient, usor de inteles si de aplicat in multe contexte organizationale.

Creat de fondatorul Prosci, Jeff Hiatt, ADKAR este un acronim ce reprezinta cei 5 pasi prin care o persoana trebuie sa treaca pentru a asigura succesul schimbarii: Awareness, Desire, Knowledge, Ability, Reinforcement. Cand este aplicat asupra schimbarii organizationale, acest model permite liderilor si echipelor ce implementeaza schimbari atingerea unor rezultate scontate. ADKAR ajuta la setarea unor obiective clare si definirea unor rezultate pentru activitatea de management al schimbarii. De asemenea, vine cu o metoda de lucru usor de inteles pentru toate persoanele din cadrul organizatiei. Angajatii, managerii si liderii pot folosi modelul ADKAR pentru a defini si a discuta schimbari impreuna.

 

ADKAR contureaza traseul catre succes in schimbare pentru individ. Fiecare pas din model se incadreaza natural in activitatile obisnuite ale unui demers de schimbare.

De exemplu:

Awareness (Constientizarea) cu privire la motivele businessului de a efectua aceasta schimbare. Crearea de Awareness este obiectivul comunicarilor timpurii privind o schimbare la nivel organizational

Desire (Dorinta) cu privire la a participa la aceasta schimbare. Desire este obiectivul actiunilor de sponsorizare a schimbarii si a managementului rezistentei la schimbare.

Knowledge (Cunostinte) despre cum sa (te) schimbi. Knowledge este rezultatul demersurilor de training si coaching.

Ability (Capabilitatea) de a realiza sau implementa schimbarea la nivelul de performanta cerut. Ability este rezultatul coachingului suplimentar, al exercitiului si al timpului.

Reinforcement (Consolidare) pentru a asigura faptul ca schimbarea va dainui. Reinforcement este rezultatul masurarii gradului de adoptie, a masurilor corective si a recunoasterii Schimbarii reusite.

Obiectivele si rezultatele definitie de ADKAR sunt secventiale si cumulative, si trebuie obtinute in ordinea prezentata pentru implementarea unei schimbari eficiente si sustenabile.

Pentru a utiliza modelul ADKAR eficient, este important sa intelegem toti factorii ce alcatuiesc o initiativa de schimbare si efectul pe care acestia il au in succesul demersului. Schimbarea are loc pe 2 niveluri: componenta de business si componenta umana.  Schimbarea reusita este un rezultat al realizarii cu success al ambelor parti simultan.

 •  

Hotelul Novotel - Bucharest City Centre a primit acreditarea #ALLSafe din partea Bureau Veritas prin depasirea standardelor locale si internationale de igena si curatenie.
Mai multe despre masurile necesare pentru obtinerea acreditarii #AllSafe puteti citi aici.

Daca doresti mai multe detalii despre curs sau vrei sa te inscrii, trimite-ne un mesaj in formularul de mai jos sau la office@qualians.com.

 

Cursul va fi sustinut de:

Cristian Vladoiu

Cristian Vladoiu

Este trainer si consultant in echipa Qualians din 2012. Vine din mediul de business unde a acumulat o experienta de peste 15 ani în diverse industrii: FMCG, telecomunicatii si financiar-bancar.

A dobandit expertiza în special in zona de business development, vanzari dar si marketing si merchandising, lucrand in mari companii multinaționale (RJ Reynolds, Orange, ABN Amro Bank, Unicredit Tiriac Bank).

Pasionat de comunicare si de lucrul cu oamenii, Cristian a construit si condus echipe atat la nivel de retea si interactiune directa cu clientii cat si la nivel de departamente centrale (head-office). Citeste mai multe. 

I encourage you to give Prosci virtual training a try. It's clear that Prosci has been very thoughtful in developing this program, and in how to keep the class engaged and make sure we're truly learning the material

Elijah Marquez
Freddie Mac

This program was great timing since I'm in the midst of a change project. Throughout the program I was able to develop a plan for how to apply change management to my project. Even though a virtual environment, I definitely achieved my learning objectives.

Sue Tolson
BayCare

Although I was hesitant at first, I'm really glad that I moved forward with Prosci's virtual training. It was a great online experience and much more interactive than I had even hoped for. It felt like I was in the same room with the other attendees.

Lisa Cox
Change Manager

During a three-day session last week, I got to apply the Prosci’s methodology and ADKAR Model to one of my active projects.

I left with tools, know-how and the support needed to drive change successfully in the future in my organization. I also got to share the room with like-minded change leaders from other global companies, gaining perspective on the importance of change management in totally different organizational structures.

Super excited and grateful for the whole experience and for becoming a PROSCI Certified Change Practitioner.

Zsolt
HP
I am proud to announce that starting from yesterday I am part of the PROSCI Change Management family. Thank you Cristian Vladoiu for 3 very exciting days, full of inspiring information and case studies. I am looking forward to apply the PROSCI methodology in our customer’s Digital Transformation Journey.
Karina
Asseco

The Prosci Change Management Certification was an extremely intense program, but very well organized and facilitated. It was worth every second of our time!

My key takeaway from this training is the trust that I do have all the knowledge and tools to apply change management efficiently in my company.

Ramona
Yves Rocher

Am fost fascinat de comunicare dintotdeauna. Fie ca era comunicarea scrisa, prin analizarea unui articol dintr-un ziar... read more

Actuala criza generata de noul Coronavirus a dus la “lockdown” in majoritatea tarilor din Europa, dar si din Asia,... read more

How is the manager's job changed by the rapid movement to remote working? It’s a fact that the number of people working... read more